Artykuły

Cytrynowy dorsz z pietruszką i czosnkiem

Robiłam kiedyś tym sposobem łososia, tym razem postanowiłam sprawdzić dorsza :) Pyszna delikatna rybka. Prosto, szybko i lekko, do tego surówka lub sałatka i gotowe. Taka ryba sprawdzi się na obiad bądź kolację.

 Składniki:

Wykonanie:

Rybę z obu stron nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawami (pieprz, przyprawa do ryb), posiekaną pietruszką, kładziemy na folii aluminiowej, polewamy oliwą. Układamy plastry cytryny na wierzchu ryby. Szczelnie zamykamy, obwiązujemy sznurkiem dość sztywno – ja po prostu zawinęłam. Pieczemy 180 stopni (termoobieg) ok. 25 min. Podajemy z surówką. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Ryby
Opublikowano: czwartek, 19 czerwiec 2014 17:41
Magdalena
Odsłony: 3096