Artykuły

Łosoś ziołowy z brokułami

Prosty i szybki sposób na piątkowy obiad i nie tylko. Może być również idealny na kolację. Ja podałam z pieczonymi frytkami. Aromatycznie, lekko i szybko.

Składniki:

(na 2 porcje)

Masło ziołowe:

Wykonanie:

Masło roztapiamy, mieszamy z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i ziołami. Łososia myjemy, osuszamy, smarujemy masłem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180st.

Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki, wrzucamy na lekko osolony wrzątek z dodatkiem cukru. Gotujemy kilka minut bez przykrycia. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą Pieczonego łososia podajemy z brokułami, ja podałam również z pieczonymi frytkami. Smacznego :)

Źródło: „Bądź Fit” Wydawnictwo Olesiejuk

 

Kategoria: Ryby
Opublikowano: piątek, 20 lipiec 2018 23:21
Magdalena
Odsłony: 2096