Artykuły

Risotto brokułowo-groszkowe

Kolejny wypróbowany przepis na risotto, do którego chętnie wrócę. Tym razem risotto z brokułami i zielonym groszkiem, w towarzystwie parmezanu. Pycha. Trochę zmodyfikowałam, bo nie miałam wszystkich składników:)

Składniki:

Wykonanie:

Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę (pominęłam). Wrzucamy ryż. Przesmażamy. Podlewamy niewielką ilością wina i dodajemy szafran. Stopniowo chochla po chochli wlewamy gorący wywar, aż ryż będzie al dente. W międzyczasie gotujemy na parze warzywa.

Po ściągnięciu ryżu z ognia dodajemy warzywa i trochę śmietanki i mieszamy. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i garstką sera parmezanu. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Ryż
Opublikowano: piątek, 21 luty 2014 21:57
Magdalena
Odsłony: 2345