Artykuły

Ryż ze szpinakiem i pieczarkami

Ostatnio coraz częściej eksperymentuję ze szpinakiem, jednym z takich eksperymentów jest właśnie dzisiejsze danie:) Muszę przyznać, że bardzo mi smakowało, jest to również zasługa suszonych pomidorów, które dodają swojego aromatu i odpowiednio przyprawionych pieczarek.

Składniki:

Na 2 porcje

Wykonanie:

Zagotować wodę, solimy i wrzucamy ryż. Gotujemy ok. 15 minut. W tym czasie na oliwie należy zeszklić czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki – ja do pieczarek dodaję przyprawę włoską. Podlewamy sosem sojowym i smażymy na małym ogniu do zbrązowienia pieczarek. Dodajemy rozmrożony szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory. Smażymy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku pieprzem lub innymi przyprawami:) Ugotowany ryż i szpinak z pieczarkami przekładamy na talerzyk. Podajemy ciepłe. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Ryż
Opublikowano: poniedziałek, 02 kwiecień 2012 21:04
Magdalena
Odsłony: 3704