Artykuły

Surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej

Moja kolejna propozycja surówkowa. Tym razem połączyłam kapustę czerwoną z pekińską i wzmocniłam aromat surówki selerem naciowym. Wyszło ciekawe połączenie. Surówka może być dodatkiem do mięsa, lub różnych kotlecików czy placuszków jarskich. Ja podałam z kotletami gryczanymi.

Składniki:

Wykonanie:

Kapustę ścieramy  na tarce o  grubych oczkach, kroimy nożem lub wykorzystujemy robot kuchenny. Seler kroimy w cienkie plasterki, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Dodajemy majonez, śmietanę i wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy do  smaku  solą i pieprzem. Smacznego :)

Źródło: Eksperyment własny.

Kategoria: Dodatki obiadowe
Opublikowano: czwartek, 10 kwiecień 2014 20:07
Magdalena
Odsłony: 2423