Gościmy

Odwiedza nas 108 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Artykuły

Pieczona dynia

Tak przygotowana dynia może stanowić bazę do przygotowania nadzienia np. do pierogów. Ja właśnie w tym celu ją przygotowałam:)

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • oliwa
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200°C. Przekrawamy dynię na pół, usuwamy pestki, obieramy ze skóry i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Dosyć ciężko się obierało taką dynię ze skóry, można upiec ja w skórce, a zdjąć ją dopiero po upieczeniu, wtedy będzie to dużo prostsze. Wykładamy blachę pergaminem, przekładamy dynię i skrapiamy obficie oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy dynię przez 20 minut, aż stanie się miękka.

Tak  przygotowana dynia może stanowić samodzielną przekąskę lub np. być bazą do różnego rodzaju nadzień. U mnie do pierogów. Jako że, moja dynia była większa, tylko część upiekłam, resztę zamroziłam i czeka na kolejny eksperyment:) Smacznego:)

Źródło

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook