Artykuły

Młode ziemniaczki w papilotach z tymiankiem i cytryną

Młode ziemniaczki pieczone w tymianku z dodatkiem cytryny i masełka. Bardzo smaczne, chociaż ten kwaskowaty posmak nie do końca mi pasował:) Następnym razem chyba zrobię bez cytryny:)

 Składniki:

(dla 2 osób)

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wycinamy dwa prostokąty 30 x 40 cm z papieru do pieczenia. Na każdym układamy po 6 ziemniaków (ewentualnie więcej) dokładnie wyszorowanych szczoteczką pod bieżącą wodą. Na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła, kawałeczek cytryny, gałązkę tymianku (suszony posypujemy po ziemniaczkach), posypujemy solą i pieprzem. Zawijamy papier w papiloty. Paczuszki układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy przez 35-40 minut. U mnie stanowiły dodatek do ryby, ale to tylko propozycja. Smacznego:)


Źródło

Kategoria: Dodatki obiadowe
Opublikowano: piątek, 29 czerwiec 2012 18:05
Magdalena
Odsłony: 4001