Artykuły

Potrójnie zielona surówka z sałaty lodowej, selera naciowego i ogórka

Prosta, szybka, smaczna surówka, jako dodatek do obiadu. Równie dobrze można ją zjeść jako lekką sałatkę na kolację.

Składniki:

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórka nie obieramy ze skórki, dokładnie myjemy. Sałatę kroimy w długie cienkie paski, ogórka tak samo. Selera w plasterki. Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
Wszystkie składniki sosu mieszamy i dodajemy do warzyw.  Można jeszcze dodać odrobinę mieszanki ziołowej do warzyw. Sałatkę dobrze jest odstawić przed podaniem na 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Ja polałam sosem i podawałam od razu.
Aby sałatka była naprawdę mało kaloryczna można zastąpić majonez drugą łyżką jogurtu. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Dodatki obiadowe
Opublikowano: wtorek, 03 marzec 2015 22:33
Magdalena
Odsłony: 5078