Gościmy

Odwiedza nas 186 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Artykuły

Kalarepki w cieście winnym z dipem rzodkiewkoym

Tym razem padło na kalarepkę, ale już kiedyś robiłam w tej wersji cukinię i też świetnie pasuje:) Z podanych niżej proporcji ciasta wystarczyło mi na jedną kalarepkę, drugą zjedliśmy surową jako przekąskę:)

Składniki:

  • 2 duże kalarepki (lub patison, kabaczek, cukinia)
  • 100 g mąki
  • jajko
  • 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina

Dip rzodkiewkowy: przepis tu

Wykonanie:

Mąkę, jajko, wino i szczyptę soli miksujemy na gładkie ciasto i odstawiamy na 30 minut. Kalarepki obieramy i kroimy w długie słupki grubości palca. Olej rozgrzewamy w rondlu. Słupki kalarepki zanurzamy w cieście, wkładamy na tłuszcz i smażymy ok. 3 minut na złoto. Kalarepki osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z dipem rzodkiewkowym. Smacznego:)

Źródło

 

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook