Artykuły

Placuszki z cukinii z fetą

Przepyszne placuszki z cukinii, szybkie i łatwe do przygotowania. A połączenie z fetą po prostu poezja:) Robiłam z połowy poniższych proporcji.

Składniki:

Wykonanie:

Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej (razem ze skórką). Paprykę kroimy w drobną kostkę. Do warzyw dodajemy mąkę, jajka, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu formujemy placuszki i smażymy na złoty kolor po obu stronach.
Ser feta rozcieramy ze śmietaną i sokiem z cytryny na jednolitą masę. Usmażony placuszek smarujemy kremem z fety i przekładamy drugim. Wierzch dekorujemy pozostałym kremem i kawałkiem łososia. U mnie bez łososia. Smacznego:)

Źrodło

Kategoria: Dania Jarskie
Opublikowano: wtorek, 26 czerwiec 2012 18:20
Magdalena
Odsłony: 4097