Artykuły

Kotlety jajeczne ze szpinakiem

Kolejny eksperyment ze szpinakiem w roli głównej. Kotleciki są bardzo delikatne, zielone i smaczne. Warto wypróbować.

Składniki:

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i drobno siekamy, ja to zrobiłam wieczór wcześniej. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy nadmiar wody, przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem wg upodobań.

Do przestudzonego szpinaku dodajemy jajka, chilli, szczypiorek/koperek, łyżkę otrąb i sos sojowy. Dokładnie mieszamy, lepimy średniej wielkości kotlety i obtaczamy je w pozostałych otrębach. Otrębów zużyłam więcej.

Podsmażamy do zarumienienia na lekko naoliwionej patelni z obu stron. Kotleciki są bardzo delikatne, trzeba ostrożnie przewracać na patelni. Podajemy z sałatką. Smacznego:)

 

Źródło

Kategoria: Dania Jarskie
Opublikowano: piątek, 13 kwiecień 2012 21:52
Magdalena
Odsłony: 3335