Artykuły

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

W ramach piątkowego obiadu naleśniki, dla odmiany nie na słodko:) Tym razem zrobiłam nadzienie szpinakowo-serowe. Bardzo smaczna kombinacja, polecam:)

Składniki

Ciasto naleśnikowe:

Nadzienie:

Wykonanie:

Szpinak rozmrażamy na patelni, wrzucamy zmiażdżony ząbek czosnku. Jak szpinak jest gotowy wrzucamy serek feta i dokładnie rozgniatamy razem ze szpinakiem. Można doprawić do smaku, ja dodałam tylko pieprzu, feta już jest słona. Składniki na ciasto miksujemy, a następnie smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulony. Zwinięte naleśniki można pokroić w 4-5cm kawałki, u mnie z dodatkiem pomidorków i rukoli:) Smacznego:)

Źródło inspiracji

 

Kategoria: Dania Jarskie
Opublikowano: piątek, 23 marzec 2012 22:15
Magdalena
Odsłony: 4642