Artykuły

Placki jogurtowe z cappuccino i jagodami

Delikatne placuszki jogurtowe z dodatkiem cappuccino i jagód. Smaczne i szybkie do przygotowania. Można je przygotować na kolacją, podwieczorek czy jak u mnie na obiadek :)

Składniki:

Wykonanie:

Żółtka oddzielamy od białek. Białka odstawiamy a żółtka ucieramy z mąką i cappuccino, dodając porcjami jogurt i 4 łyżki miodu. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Jagody myjemy. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką placki. Na każdym z nich układamy jagody, delikatnie dociskamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia. Placki polewamy resztą miodu i dekorujemy listami mięty lub melisy. Smacznego :)

Źródło: „Smaczne i zdrowe śniadania”, Wydawnictwo SBM

Kategoria: Obiad na słodko
Opublikowano: piątek, 08 sierpień 2014 18:35
Magdalena
Odsłony: 3122