Artykuły
Zupa kalafiorowa
Zupka pełna warzyw, z dużą ilością kalafiora, którego uwielbiam :) Szybka i smaczna.

Składniki:
- 4 ziemniaki
- 1 duża marchew
- 1 pietruszka – korzeń
- kawałek pora lub cebuli
- kawałek selera
- sól/ pieprz
- ½ kalafiora
- koperek
- vegeta - opcjonalnie do smaku
Wykonanie:
Wszystkie warzywa myjemy, te które trzeba obieramy. Gotujemy wywar z włoszczyzny - pietruszkę, selera i pora w całości, marchewkę kroimy w plasterki. W wywarze gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę i dodajemy kalafiora. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony koperek. Można doprawić vegetą. Jeżeli lubicie zabieloną zupę można dodać śmietany lub mąki, ja wolę wersję rosołkową ;) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny :)
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 28 maj 2014 19:40
- Magdalena
- Odsłony: 2894
