Rozgrzewająca zupa z kiszoną kapustą, ziemniakami, brokułami i zieloną fasolką. Pożywna i naprawdę smaczna:) W taką pogodę najlepsze są zupy:)

Składniki:
Wykonanie:
Zagotowujemy bulion, dodajemy ziele angielsie, lisc laurowy, ziemniaki i zieloną fasolkę i gotujemy, aż fasola lekko zmięknie Doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszamy ogień, dodajemy brokuły, przykrywamy i gotujemy, aż ziemniaki i brokuły zmiękną. Do kwaśnej śmietany dodajemy mąkę, a następnie dodajemy tę mieszaninę, po łyżeczce na raz do gotującej zupy. Dodajemy kapustę kiszoną i koperek, a następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż kapustka lekko zmięknie. Smacznego:)


Źródło: Eksperyment własny.