Nie wiem czy rzeczywiście to rosyjska zupa, ale spodobał mi się przepis i postanowiłam go wypróbować. Zupy są najlepsze na chłodne jesienne dni, rozgrzewają błyskawicznie, a do tego są pożywne:)

Składniki:
ilość porcji: 6
Wykonanie:
Olej roślinny rozgrzewamy w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodajemy cebulę i szklimy ją, aż zmięknie i będzie przezroczysta (ok. 5 minut) (Ja pominęłam ten krok). Dodajemy ziemniaki i zieloną fasolkę i gotujemy, aż fasola lekko zmięknie (około 5 minut).
Dodajemy bulion warzywny. Doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy, aż ziemniaki zmiękną (około 15 minut). Do kwaśnej śmietany dodajemy mąkę, a następnie dodajemy tę mieszaninę, po łyżeczce na raz do gotującej zupy. Dodajemy kapustę kiszoną i koperek, a następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut, a następnie podajemy. Smacznego:)

