Artykuły

Zupa pomidorowa z warzywami

Zazwyczaj robię zupę pomidorową w zależności od dostępnych składników, jeżeli mam jakieś mięso, żeberka, to wówczas jest na mięsku, jeśli nie to w ostateczności na kostce. Jeżeli mam koncentrat pomidorowy domowy to z niego korzystam. Tym razem przedstawię propozycję na bazie pomidorów i innych warzyw.

Składniki:

Wykonanie:

Zagotowujemy w garnku 1,5 l wody i dodajemy warzywa (pietruszka, marchewka, seler) obrane i umyte w całości. Dodajemy kostki bulionu, lisć laurowy, ziarenka pieprzu i ziela i gotujemy do miękkości warzyw.

Wyjmujemy warzywa, gdy są już miękkie uzupełniamy wodę do 1,5 l, wrzucamy pomidory i przyprawy. Wyjęte warzywa kroimy w paski i dodajemy do zupy. Ja podałam z keksem śmietany i pietruszką, można również podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Zupy
Opublikowano: poniedziałek, 14 styczeń 2013 16:48
Magdalena
Odsłony: 2475