Artykuły

Zupa brukselkowa

W okresie jesienno –zimowym częściej eksperymentuje z zupami, wtedy mamy ochotę na coś rozgrzewającego. I wtedy sprawdza się zupa. Tym razem spróbowałam wersję brukselkową.

Składniki:

Wykonanie:

Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny ze szczypta kminku. Brukselki gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie, tylko nie możemy ich rozgotować. Wywar cedzimy, włoszczyznę drobno kroimy, jeśli macie ochotę to mięso również. W wywarze gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wrzucamy pokrojoną włoszczyznę. Ugotowaną brukselkę wrzucamy do zupy, jeśli mamy duże główki to kroimy je najpierw na połówki. Mąkę rozdrabniamy w niewielkiej ilości wody i zaprawiamy zupę, chwilkę jeszcze gotujemy. Smacznego:)

 Źródło inspiracji

Kategoria: Zupy
Opublikowano: poniedziałek, 21 listopad 2011 23:15
Magdalena
Odsłony: 2922