Pyszna, kwaśna zupa, dla tych, co lubią takie:) Było mi ciężko stworzyć opis przepisu, bo korzystałam z kilku jednocześnie i sobie nie zanotowałam moich modyfikacji, ale spróbuję je odtworzyć;)

Składniki:
Wykonanie:
Na naszej kości/żeberku i włoszczyźnie gotujemy wywar, dorzucamy listek laurowy oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, po czym dusimy je na rozgrzanym maśle. Kiedy włoszczyzna i ziemniaki będą już miękkie dorzucamy ogórki. Gotujemy jeszcze ok. 15 min, albo krócej. Doprawiamy do smaku. Zaprawiamy śmietaną i dodajemy natkę pietruszki. Jeżeli smak jest dla nas za mało intensywny (czytaj za mało kwaśny:)) dodajemy soku z ogórków. Smacznego

Źródło: Zlepek internetowych inspiracji.