Artykuły

Zupa brokułowo - marchewkowa

Bardzo smaczna zupka, kiedyś dawno temu znalazłam w necie, dlatego źródła dokładnego nie podam, w każdym razie prosta i szybka.

Składniki:

Wykonanie:

Wypłukane różyczki brokuła zalewamy 4 szklankami wrzątku i powoli gotujemy. Na patelni w tym czasie rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy marchew i ziemniaki, smażymy 5 minut, i wrzucamy do gotujących się brokułów. Gotujemy ok. 10 min jeszcze. Ja z reguły troszkę dłużej, ale ważne, żeby Nam się brokuły nie rozgotowały i nie straciły koloru :) Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i zabielamy śmietaną lub jogurtem. Przed podaniem posypujemy serem żółtym Smacznego:)

Źródło: Gdzieś tam, kiedyś tam znalezione w Internecie, odnotowanie w zeszycie z przepisami, niestety bez źródła.

Kategoria: Zupy
Opublikowano: wtorek, 03 styczeń 2012 22:06
Magdalena
Odsłony: 2914