Bardzo smaczna zupka, pożywna i jednocześnie lekkostrawna:) Będę ją z pewnoscią jeszcze nie raz robiła:)

Składniki:
Wykonanie:
Ja podałam z ryżem, który mi został z poprzedniego dnia, możecie ugotować sobie ryż lub makaron, co bardziej preferujecie, lub wykorzystać jak ja to, co zostało z dnia poprzedniego;) Kurczaka umytego, osuszonego i oczyszczonego z błonek kroimy w paski, a marchewkę i pietruszkę w kostkę. Zagotowujemy 1 l wody i wkładamy mięso oraz warzywa. Zdejmujemy szumowinę co jakis czas :) Gotujemy 15 min na małym ogniu, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy jeszcze chwilę. Ja jogurt pominęłam, ale jeśli macie ochotę dodać, to rozprowadzacie go z kilkoma łyżkami zupy, wlewacie do garnka z zupą i zagotowujecie. Zupę przyprawiamy sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Ryż/Makaron rozkładamy do bulionówek i wlewamy zupę, można posypać posiekaną natką lub ziołami prowansalskimi.