Artykuły

Makaron w sosie makowo-dyniowo-serowym

Szybki makaron z dynią, makiem i serem. Dynię już wykorzystuję zamrożoną:) Ja dodatkowo doprawiałam, bo dla mnie smak był mało wyrazisty. Generalnie smaczne, ale mnie nie powaliło;) Własne opinie jak zwykle polecam wyrobić sobie testując samodzielnie:) Jak wiadomo każdy ma swój gust.

Składniki:

 (2-3 porcje)

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Dynię ścieramy i smażymy kilka minut na łyżeczce oliwy, dodajemy łyżkę maku, serek topiony o ulubionym smaku (u mnie ziołowy) i  serek wiejski, podlewamy troszeczkę wodą, doprawiamy i mieszamy do stopienia się serka. Dodajemy makaron, chwilę mieszamy i ściągamy z ognia. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Makarony
Opublikowano: piątek, 06 grudzień 2013 21:22
Magdalena
Odsłony: 2450