Artykuły

Spaghetti z cukinią, rukolą i szpinakiem

Szybka wersja obiadu.  Nawet w takie upalne dni  trzeba zjeść coś ciepłego, ważne, żeby nie spędzić w kuchni za dużo czasu.

Składniki:

(na 2 porcje)

Wykonanie:

Makaron gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Cukinię kroimy w kostkę i lekko podduszamy na niewielkim ogniu na łyżce oliwy, dodajemy czosnek i szpinak i chwilę rumienimy. Następnie zalewamy sosem pomidorowym, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy świeżą bazylię, kilka posiekanych listków i rukolę, sprawdzamy smak, ewentualnie w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku. Gotowy makaron odcedzamy, wrzucamy do warzywnego sosu i mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkiem bazylii:) Smacznie, prosto i szybko:) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Makarony
Opublikowano: wtorek, 06 sierpień 2013 20:49
Magdalena
Odsłony: 3587