Artykuły

Makaron z ricottą i cukinią

To chyba najszybsza wersja makaronowego obiadu:) Minimum składników, a wyszedł smaczny makaron. Serek, cukinia i czosnek i obiad gotowy:)

Składniki:

Wykonanie:

Makaron gotujemy ardente. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki. Na odrobinie oleju podsmażamy cukinię, żeby się zeszkliła i zmiękła, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ricottę i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do serka wrzucamy makaron i mieszamy. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy od razu. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny.

Kategoria: Makarony
Opublikowano: piątek, 26 kwiecień 2013 23:06
Magdalena
Odsłony: 3534