Artykuły

Makaron z sosem szpinakowym z gorgonzolą

Pyszny i bardzo prosty obiadek, jak to w tygodniu bywa musiał być szybki:) Raz, dwa i mamy smaczny obiad, a w dodatku naprawdę bardzo dobry:)

Składniki:

Wykonanie:

Makaron gotujemy ardente. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na patelni podgrzewamy rozmrożony szpinak, dodajemy czosnek. Mieszamy. Następnie dodajemy gorgonzolę i mieszamy, ąz się roztopi, wówczas dodajemy serek mascarpone. Mieszamy, aż składniki sosu ładnie się połączą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron polewamy sosem szpinakowo-serowym albo mieszamy makaron z sosem jeszcze w rondelku i podajemy. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Makarony
Opublikowano: wtorek, 27 listopad 2012 19:08
Magdalena
Odsłony: 3432