Artykuły

Łazanki na ostro z cukinią i szpinakiem

Szybki i smaczny obiadek, z niewielkiej ilości składników. Szpinak, cukinia i papryczka chili dla ostrości:) Jeżeli nie lubicie ostrych potraw wystarczy pominąć papryczkę.

Składniki:

Wykonanie:

Łazanki gotujemy w osolonej wodzie (takie al dente). Odcedzamy. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię - ja daję bez skórki, bo u mnie za nią nie przepadają - gdy się delikatnie zeszkli, dodajemy liście szpinaku, posiekany czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chilii, posypujemy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucamy makaron i mieszamy. Nie smażymy zbyt długo tylko tyle, żeby liście szpinaku lekko się skurczyły, ale nadal były wyraziste i widoczne w daniu. Skrapiamy na talerzu oliwą z oliwek i posypujemy serem. Smacznego:)

 

Źródło

 

Kategoria: Makarony
Opublikowano: środa, 04 lipiec 2012 21:08
Magdalena
Odsłony: 3139