Artykuły

Łazanki z brokułami

Bardzo szybki obiad, który można zrobić po powrocie z pracy:) Jak zwykle zmodyfikowałam, bo w oryginalnym przepisie występuje składnik, którego nie jadam;) I zrobiłam troszkę mniejszą porcję.

Składniki:

 Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Brokuły dzielimy na różyczki (chyba, że korzystamy z mrożonego), gotujemy i rozgniatamy widelcem. Czosnek lub posiekaną cebulę podduszamy na oliwie, dolewamy wino i odparowujemy. Przy czosnku nie czekam aż całe wino mi odparuje, dorzucam brokuły i one mi wchłoną resztę wina. Dodajemy śmietankę, na koniec pokruszony ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy makaron i podgrzewamy razem. Wykładamy na talerz i posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Makarony
Opublikowano: niedziela, 22 styczeń 2012 19:16
Magdalena
Odsłony: 2991