Artykuły

Spaghetti z cukinią i fasolka szparagową

Szybki i smaczny obiad lub kolacja. Podczas, gdy makaron się gotuje przygotowujemy pozostałe składniki. Prostota i smak. Jak nie mam za dużo czasu to często przygotowuję taki szybki makaron.

Składniki:

(na 2 porcje)

Wykonanie:

Cukinię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy cukinię i dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości. W tym samym czasie gotujemy makaron i fasolkę w osobnych naczyniach. Makaron najlepiej, by był al dente, fasolka też powinna być lekko chrupiąca i nie stracić za bardzo koloru.

Migdały prażymy na suchej patelni. Wszystko robimy w tym samym czasie :) Gdy makaron jest gotowy mieszamy go z cukinią i fasolką, dodajemy pozostałe dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Doprawiamy solą i pierzem, dodajemy świeży lubczyk i wszystko mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy migdałami i dekorujemy świeżymi liśćmi lubczyku. Proste, szybkie i naprawdę smaczne danie :) Polecam. Smacznego :)

Źródło: Przepis własny.

Kategoria: Makarony
Opublikowano: czwartek, 22 luty 2018 20:39
Magdalena
Odsłony: 2352