Szybki i smaczny obiad. Przygotujemy go w jakieś 20 min, właściwie tyle ile gotuje się makaron :) Świetnie sprawdzi się też jako kolacja :)
Składniki:
(dla 2 osób polecam połowę tych proporcji)
Wykonanie:
Pieczarki obieramy i roimy w plasterki. Czosnek obieramy i rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pieczarki. Smażymy na średnim ogniu, aż się przyrumienią i zmiękną. Podczas smażenia dodajemy czosnek. Następnie dodajemy mascarpone i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy śmietanę, posiekany koperek lub natkę, sól i pieprz do smaku. Mieszamy w dużym naczyniu z gorącym spaghetti i niezwłocznie podajemy. Można posypać parmezanem. Smacznego :)
Źródło: Dostępne na opakowaniu serka :)