Artykuły

Schabowe w panierce bazyliowej

Smaczne, chrupiące kotleciki schabowe z aromatem bazylii. Takie drobne urozmaicenie tradycyjnej panierki. Możecie użyć gotowego pesto kupnego lub zrobić własne np. takie jak z tym makaronem.

Składniki:

(na 4 porcje)

Wykonanie:

Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. A teraz panierujemy. W miseczce/głębokim talerzu rozbijamy jajko, dodajemy pesto bazyliowe i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Kotlety maczamy w jajku, a potem obtaczamy w panierce kukurydzianej. Potem znów w jajku i znów w bułce. Dzięki temu panierka będzie grubsza i bardziej chrupiąca. Smażymy na rumiany kolor. Szybko i smacznie, Nam bardzo smakowały. Smacznego :)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 18 styczeń 2014 23:09
Magdalena
Odsłony: 2412