Pyszne i soczyste polędwiczki, marynowane w majeranku, ja od siebie jeszcze doprawiłam:)

Składniki:
(3 - 4 porcje)
Marynata:
oraz:
Wykonanie:
Składniki marynaty mieszamy ze sobą w szklanej misce, wkładamy pokrojone plastry polędwiczki i dokładnie pokrywamy je marynatą. Naczynie przykrywamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin. Ja włożyłam na noc. Marynatę można też przełożyć do większego woreczka na mrożonki, włożyć polędwiczki i zawiązać worek. W ten sposób łatwo pokryć całą marynatą mięso operując tylko dłońmi. Raz czy dwa w czasie marynowania warto wymieszać składniki, aby mięso równomiernie się zamarynowało.
Patelnię grillową (lub inną, najlepiej taką, do której nic nie przywiera) maksymalnie nagrzewamy i kładziemy plastry polędwiczki z marynaty. Smażymy do momentu, aż się porządnie zrumienią po jednej stronie. Przekładamy na drugą stronę i smażymy krócej niż z pierwszej strony. Mają się również przyrumienić, ale pozostać soczyste. Smacznego:)
