Artykuły

Polędwiczka wieprzowa na kołderce z fasolki szparagowej

Delikatna, soczysta polędwiczka duszona razem z fasolką szparagową- bardzo smaczna:)

Składniki:

(na 2-3 porcje)

Wykonanie:

Oczyszczoną polędwiczkę obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną cebulę (u mnie bez) i czosnek. Chwilę smażymy razem i zalewamy bulionem. Dodajemy zioła.  Dusimy tak długo, aż polędwiczki będą miękkie i kruche, długość duszenia zależy od grubości mięsa.  Pod koniec duszenia dodajemy fasolkę, bulionu powinno być tyle, żeby fasolka mogła się w nim ugotować. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Podajemy na kołderce z fasolki np. z ziemniakami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 24 listopad 2012 22:03
Magdalena
Odsłony: 3414