Artykuły

Gulasz z brokułami

Gulasz z mięciutkim mięskiem wieprzowym i brokułami. Mi bardzo smakowało, delikatne mięsko plus warzywka.

Składniki:

Wykonanie:

Brokuł gotujemy al dente. Mięso kroimy w kostkę. Obsmażamy go na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Dodajemy cebulę (pominęłam) i marchew, chwilę razem smażymy. Wlewamy bulion i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na sam koniec dodajemy ugotowanego brokuła. Przemieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 17 listopad 2012 14:01
Magdalena
Odsłony: 4738