Artykuły

Soczyste polędwiczki Iwony

Pyszne mięsko, delikatne, kruche i soczyste. Bardzo smaczny i prosty weekendowy obiad. Ja robiłam z mniejszych porcji, ale podaję oryginalne, bardzo łatwo je dostosować do swoich potrzeb:)

Składniki:

Wykonanie:

Polędwiczki myjemy, odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego i mieszamy z oliwą z oliwek. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 40 minut. Polędwiczki obsmażamy na patelni, posypujemy wiórkami masła i dusimy jeszcze około 5 minut pod przykryciem, wtedy będą soczyste. Ja dusiłam troszkę dłużej. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 15 wrzesień 2012 15:30
Magdalena
Odsłony: 3085