Artykuły

Schabowe nadziewane

Schab w wersji roladek, bardzo smaczne i proste do przygotowania.

Składniki:

(na 2 porcje):

Składniki na panierkę:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Przysmażamy na małej ilości oleju. Kotlety schabowe przekrawamy na pół, nie przecinając do końca, robimy takie kieszonki. Mięso rozkładamy i rozbijamy lekko tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy mięso musztardą. Na każdy kotlet (na stronę z musztardą)  nakładamy po plasterku szynki  i sera żółtego. Na ser nakładamy pieczarki. Paprykę kroimy na 4 paseczki i po dwa paski nakładamy na pieczarki. Składamy kotlety na pół. Boki spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony, do zarumienienia. Kotlety doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Ja podałam z ryżem. Smacznego:)

Źródło: Znalezione kiedyś tam w Internecie.

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: piątek, 04 maj 2012 19:27
Magdalena
Odsłony: 3173