
Schab w wersji roladek, bardzo smaczne i proste do przygotowania.
Składniki:
(na 2 porcje):
Składniki na panierkę:
Dodatkowo:

Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Przysmażamy na małej ilości oleju. Kotlety schabowe przekrawamy na pół, nie przecinając do końca, robimy takie kieszonki. Mięso rozkładamy i rozbijamy lekko tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy mięso musztardą. Na każdy kotlet (na stronę z musztardą) nakładamy po plasterku szynki i sera żółtego. Na ser nakładamy pieczarki. Paprykę kroimy na 4 paseczki i po dwa paski nakładamy na pieczarki. Składamy kotlety na pół. Boki spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony, do zarumienienia. Kotlety doskonale smakują z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Ja podałam z ryżem. Smacznego:)

Źródło: Znalezione kiedyś tam w Internecie.