Artykuły

Kotlet schabowy w migdałowej panierce

Bardzo lubię eksperymentować z panierkami, dlatego chętnie wypróbowałam migdały do panierowania kotletów schabowych. Fajny efekt, chrupiące migdały, a w środku równie chrupiący kotlecik schabowy:)

Składniki na 4 porcje:

Wykonanie:

Mięso rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. A teraz panierujemy. Obtaczamy nasze kotlety w mace, potem w jajku, a potem w migdałach. I smażymy na rumiany kolor:) Szybko i smacznie, a efekt wizualny też ciekawy. Moje wyglądały jak jakaś mozaika:) Polecam do wypróbowania:) Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 11 luty 2012 18:50
Magdalena
Odsłony: 3594