Artykuły

Schab paprykowy pieczony na cebuli

Propozycja na niedzielny obiad. Schab w grubych plastrach, upieczony na cebuli, przełożony papryką i czosnkiem. Nawet jeśli nie przepadacie za cebulą to bez obaw, nie czuć jej za bardzo w mięsie. Można ją zjeść z mięskiem lub samo mięsko :) Ja cebuli nie jadłam, ale mojemu mężowi bardzo smakowała :) Podczas pieczenia wytwarza się sporo sosu dzięki czemu mięso jest miękkie i soczyste. Naprawdę smaczne danie wyszło :)

Składniki:

Wykonanie:

Schab kroimy w grube plastry, solimy i przyprawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, paprykę kroimy w większe kawałki, ząbki czosnku oieramy i możemy pokroic w mniejsze kawałki. Smalcem natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy cebulę na dnie naczynia oraz na ściankach. Następnie układamy pokrojone mięso przekładając papryką i czosnkiem. Pieczemy 60 minut w 200 st.C Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

                                                                                                                                     

                                                                                                                                     

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: sobota, 14 wrzesień 2019 22:58
Magdalena
Odsłony: 2992