Artykuły

Polędwiczki w sosie koperkowym

Delikatne polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie koperkowym. Idealnie się sprawdza na niedzielny obiad. Podałam z puree ziemniaczanym i kapustą marynowaną z tego przepisu.

Składniki:

Wykonanie:

Polędwiczki myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry i lekko rozbijamy dłonią. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i obsmażamy mięso. Przekładamy je do garnka. Wlewamy bulion, dodajemy liść i ziele i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Następnie mieszamy śmietanę z mąką, wlewamy do mięsa i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

Koperek płukamy, osuszamy i siekamy. Wsypujemy do sosu i mieszamy. Polędwiczki w sosie podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Wieprzowina, Wołowina...
Opublikowano: niedziela, 17 wrzesień 2017 14:43
Magdalena
Odsłony: 4528