Artykuły

Kurczak w maśle po indyjsku

Rozgrzewające danie, pełne aromatów. Jeśli lubicie indyjskie smaki,  koniecznie wypróbujecie ten przepis. Nam bardzo smakował kurczak w takiej postaci. Ja robiłam pierś z kurczaka z połowy poniższych proporcji, dla większej rodzinki, poniższe będą w sam raz. Smaczny i sycący, a przede wszystkim rozgrzewający obiad na chłodne dni :)

Składniki:

Wykonanie:

Olej i masło rozgrzewamy na średnim gazie na dużej patelni. Smażymy mięso, aż się mocno zrumieni. Dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze przez dwie minuty. Dodajemy przecier pomidorowy i wywar. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut.

Dodajemy jogurt i śmietanę, dokładnie mieszamy, uważając, aby powtórnie nie zagotować. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy od razu – z ryżem lub kuskusem. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: poniedziałek, 17 listopad 2014 19:57
Magdalena
Odsłony: 3305