Artykuły

Kurczak w panierce owsiano – serowej

Smaczna i chrupiąca panierka, ja odrobinę zmodyfikowałam, po pierwsze użyłam mozzarelli zamiast parmezanu, a po drugie nie mieliłam płatków, tylko obtaczałam w całych. Ilość panierki należy zmniejszyć, albo zwiększyć ilość mięsa, inaczej Wam zostanie.

Składniki:

Wykonanie:

Płatki miksujemy przez 20 sekund. Ja nie miksowałam. Dodajemy ser, tymianek, sól i pieprz. Miksujemy lub mieszamy. Piersi kurczaka umieszczamy między dwoma kawałkami folii i lekko rozbijamy. Smarujemy lekko tłuszczem kuchennym i panierujemy w mieszance owsiano - serowej. Kładziemy na natłuszczony papier kuchenny i pieczemy przez 15 minut lub do zezłocenia w temperaturze 225 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego:) 

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: sobota, 29 grudzień 2012 11:06
Magdalena
Odsłony: 3111