Artykuły

Pałki z kurczaka ze szpinakiem i gorgonzolą

Pałki z kurczaka w pysznym sosie z gorgonzolą i szpinakiem. Najsmaczniejszy był sosik:)

Składniki:

Wykonanie:

Cebule (o ile wykorzystujemy) obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Pałki myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Pałki obsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy cebulę, czosnek, wino, oprószamy tymiankiem, dusimy 20 minut.

Ser kroimy na kawałki. Szpinak myjemy i osuszamy. Ser, szpinak i śmietanę/serek dodajemy do osobnego rondla i mieszamy. Jak składniki sosu ładnie się połączą dodajemy do kurczaka. Często mieszając dusimy jeszcze 20 minut.

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smacznego:)

Źródło

 

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: czwartek, 01 listopad 2012 13:12
Magdalena
Odsłony: 4388