Artykuły

Kurczak na ostro z fasolką szparagową

Takie proste, a takie wyszło pyszne. Wszystkim bardzo smakowało, zdecydowanie polecam:) Do tego podałam ryż, do którego dodałam suszoną bazylię i świeżą pietruszkę, idealnie się komponowało:)

Składniki:

Wykonanie:

Filet z kurczaka oczyszczamy z kości i błonek. Kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą do kurczaka, przyprawą gyros i ostrą papryką w proszku (ilość zależy od naszych preferencji, co do ostrości). Olej rozgrzewamy na patelni, przekładamy kawałki kurczaka i rumienimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kurczaka i dalej smażymy. Ja ten krok pominęłam:)

Zamrożoną fasolkę szparagową wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do miękkości. Następnie osączamy z wody i dodajemy do kurczaka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Mieszamy razem i jeszcze chwilkę smażymy. Na koniec dodajemy pieprz ziołowy (dużo), sól morską i majeranek. Ponownie mieszamy i podajemy na gorąco np. z ryżem. Smacznego:)

Źródło

 

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: czwartek, 18 październik 2012 19:08
Magdalena
Odsłony: 4577