Artykuły

Filety z kurczaka zapiekane z krakersami

Panierkę krakersową już próbowałam w połączeniu z kurczakiem i wiem, że pasuje idealnie, tym razem spróbowałam troszkę innej wersji, ale była równie dobra:)

Składniki:

(na 4 porcje)

Wykonanie:

Filety czyścimy, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, ewentualnie pozbywamy się zbędnych błonek:) Przygotowujemy marynatę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez prasę. Mieszamy z oliwą i przyprawami. Filety obtaczamy w marynacie i pozostawiamy na co najmniej 2 godz. w lodówce (a najlepiej przygotować dzień wcześniej). Kruszymy krakersy. Filety wyjmujemy z marynaty i wykładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfankę, smarujemy serkiem wymieszanym z musztardą i posypujemy krakersami.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 40min. w temperaturze 180°C, aż mięso będzie miękkie i krakersy rumiane. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: niedziela, 06 maj 2012 17:14
Magdalena
Odsłony: 10132