Artykuły

Kotlety drobiowe w pikantnej panierce musztardowej

Pyszny sposób na kurczaka:) Soczyste a zarazem chrupiące mięsko i ciekawa panierka, mi bardzo posmakowało i nie raz jeszcze będę przygotowywała kurczaka w tej wersji:)

Składniki

Wykonanie:

Filety myjemy, osuszamy i odkrawamy ewentualne błonki i żyłki. Następnie posypujemy z obu stron przyprawą, smarujemy musztardą oraz przyprószamy szczyptą pieprzu cayenne.

Mąkę mieszamy z przyprawami i panierujemy w niej mięso. Nadmiar mąki strząsamy, kotlety układamy na suchym talerzu i pod przykryciem wstawiamy do lodówki na minimum 20-30 minut, aby mięso miało szansę przejść przyprawami, a panierka stężała. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek lub oleju. Smażymy z obu stron na złocisto-brązowy kolor tj. tak długo, aż z wierzchu będą zrumienione i chrupiące, a w środku całkowicie upieczone. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: poniedziałek, 27 luty 2012 23:01
Magdalena
Odsłony: 4119