Artykuły

Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem

W tygodniu częściej przygotowuję kurczaka w ramach obiadu, bo to najszybsze mięsko, zresztą moje ulubione. Ale tym razem w troszkę innej postaci:) Pyszne kotleciki z kurczakiem i pieczarkami, podane z sałatką są bardzo dobrą propozycją na obiad czy obiadokolację.

Składniki:

Wykonanie:

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na malutkie kawałki. Ser ścieramy na tarce, a pieczarki drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski, wbijamy jajko (albo dwa), dodajemy mąkę (jeśli wbijecie dwa jajka, można nawet dodać 2 łyżki mąki, z mąką lepiej się klei), doprawiamy solą i pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy nieduże kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Lekko je spłaszczamy, wtedy szybciej upieką się w środku. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotleciki na średnim ogniu z obu stron. Smacznego !!!

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: poniedziałek, 20 luty 2012 22:43
Magdalena
Odsłony: 2562