Coś pysznego:) Mój kolejny odkryty sposób na kurczaka:) Zawijane piersi ze smakowitym nadzieniem:) Pychota.

Składniki:
Dodatkowo:

Wykonanie:
Piersi kurczaka rozdzielamy na dwie, a następnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części, żeby powstały 4 prostokątne cieniutkie plastry filetu. Ubijamy troszkę tłuczkiem do mięsa.
Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy. Teraz natkę pietruszki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko łączymy z masłem. Wkładamy do woreczka, robimy mały wałeczek i chłodzimy w lodówce, ja wstawiłam na krotko do zamrażalnika.
Na każdej piersi układamy plasterek sera camembert i masła czosnkowego. Zrazy zawijamy i spinamy wykałaczkami, żeby nadzienie nam nie wypłynęło w trakcie smażenia.
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy zraz obtaczamy w jajku, następnie w mące i na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.