Artykuły

Kurczak w marynacie musztardowo-winnej

Przepyszna marynata, kurczak smakuje wybornie:) Po prostu rewelacja:)

Składniki:

Wykonanie:

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zalewy mieszamy dokładnie i zalewamy nią kurczaka. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C. Mięsko jest bardzo kruche, miękkie po prostu niebo w gębie. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam tylko z sałatką. Czasami nie trzeba nic więcej. Najbardziej pasuje mi tu moja ulubiona sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Smacznego:)

 Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: wtorek, 10 styczeń 2012 22:20
Magdalena
Odsłony: 3663