Propozycja na niedzielny obiadek :) Smaczne roladki z kurczaka (można również z indyka) nadziewane salami i serem żółtym. W źródłowym przepisie były jeszcze owinięte boczkiem, ale ja go pominęłam. Jeśli chodzi o sos chili to możecie go zastąpić wersją łagodniejszą np. prostym sosem pomidorowym do pizzy. Ja wykorzystałam sos, który dostałam od siostry, akurat z dodatkiem chili, ale nie tak bardzo ostry :) Polecam:)

Składniki:
Wykonanie:
Fileta kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Smarujemy sosem. Układamy po plasterku sera, następnie układamy salami. Zwijamy w roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja ułożyłam w naczyniu żaroodpornym polanym odrobiną oleju i posmarowałam jeszcze roladki na wierzchu sosem chili. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty. Smacznego :)


