Artykuły

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z bazylią

Bardzo prosty i szybki sposób na kurczaka, można go podawać z kaszą, ryżem czy makaronem. Ja podałam z kaszą i warzywami z patelni. Aromatyczne i pyszne danie :)

Składniki

Wykonanie

Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek. Gdy się zeszkli dodajemy starty czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Ja pominęłam cebulę, więc tylko czosnek zeszkliłam. Kurczaka kroimy w kostkę, grubszą ok. 1,5 cm x 1,5 cm, solimy delikatnie. Dodajemy go do cebuli i podsmażamy. Gdy kurczak będzie obsmażony dodajemy zmiksowane pomidory i koncentrat. Dusimy całość przez ok. 10 minut. Na końcu dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodajemy posiekaną bazylię. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: sobota, 10 marzec 2018 08:25
Magdalena
Odsłony: 2548