Artykuły

Kurczak zapiekany pod serowo-musztardową kołderką

Prosty i smaczny sposób na kurczaka :) Chrupiąca i aromatyczna panierka serowo-musztardowa. A i przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mamy zatem szybka propozycję na obiad lub kolację :)

Składniki:

Wykonanie:

Filety myjemy, lekko rozbijamy i oprószamy przyprawami. Układamy na blasze wyłożonej folią do pieczenia (ja ułożyłam je po prostu w nasmarownym masłem, odkrytym naczyniu żaroodpornym). Majonez, musztardę oraz ser mieszamy razem i nakładamy dość grubą warstwą na filety. Posypujemy je z wierzchu bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, do uzyskania złotobrązowego koloru (u mnie około 30 minut). Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Kurczakowe wariacje
Opublikowano: środa, 18 maj 2016 18:11
Magdalena
Odsłony: 3363